P.TRE
شرکت P.TRE یک شرکت پویاست که با سابقه بیش از 10 سال در زمینه تولید ورقهای فلزی گالوانیزه فعالیت کرده است و با جدیدترین فناوریهای روز دنیا در راستای خمش سیم، قادر است محصولات و لوازم جانبی خاصی را به طور سفارشی و بسته به نیاز هر فرد تولید و ارائه دهد. تمام سازهها، ناودانها و لوازم جانبی این شرکت به گونهای ساخته و طراحی شدهاند که در برابر شرایط سخت ازجمله ضدگی و خوردگی مقاوم باشند. ناودانهای تولیدی این شرکت از ورقهای فلزی Z275 با پوششی از پلیاستر یا پلیاورتان ساخته شده است و همچنین لوازم جانبی از سیم گالوانیزه EN 10244-2 نیز ساخته شده است. با توجه به اینکه هدف اصلی این شرکت ارائه بالاترین بازدهی به مشتری است، تمرکز اصلی این شرکت بر روی کیفیت محصولات تولیدی میباشد. این شرکت ایتالیایی از سال 2016 تاکنون پروژههای مختلف سیستم ناودانی را برای پرورش گوجه، خیار و فلفل در ایران انجام داده است.
کشت گوجهفرنگی و توتفرنگی و گل رز با سیستم ناودانی:
دو راه برای نصب ناودانی وجود دارد: 1- سیستم آویزهای 2-سیستم زمین پشتیبان. ۱- سیستم آویزهای: در این سیستم، گوجه فرنگی یا توت فرنگی با زنجیر یا طناب به گلخانه آویزان است. این گزینه تنها زمانی امکان پذیر است که گلخانه دارای ساختار باربری باشد. سیستم آویزهای سبب میشود تا فضای زیر ناودانی خالی و تمیز باشد. ۲- سیستم زمین پشتیبان: ناودان میتواند در شرایطی که گلخانه قابلیت تحمل بار را ندارد و یا در شرایطی که سیستم باید در درون تونل اجرا گردد از طریق میلههای اتکاء به زمین پشتیبانی گردد. ارتفاع میله های اتکاء برای گوجه فرنگی توسط مهره و شیارهای موجود بر روی میله قابل تنظیم است در نتیجه آب راهها میتوانند در انتهای خطوط کشت قرار بگیرند. میلههای اتکاء برای توت فرنگی در زمین قرار میگیرند به گونهای که شیب مورد نیاز برای جمع آوری جریان آب را ایجاد کنند. قلابهای نگهدارنده تیز به میلهها متصل میگردند. برای برخی از گونهها نوار بانداژ برای ساقه گیاهان میتواند مورد استفاده قرار بگیرد به گونهای که با کمک قلابهای جدا شونده برگ را از میوه جدا نگه دارد.
کشت گوجهفرنگی و توتفرنگی و گل رز با سیستم ناودانی
مدل ناودانی استفاده شده برای کشت توت فرنگی در گلدان یا کیسههای گلدانی مناسب است. کشت گل رز و گلهای دیگر نیز به لطف یک سیستم متشکل از دو یا چند خط ناودانی با میلههای اتکاء به زمین قابل تنظیم، امکانپذیر است. سیستم ناودانی میتواند در محل پروژه توسط ماشین پروفیلساز تولید شود و یا پس از تولید در کارخانه، توسط کانتینرها به محل پروژه انتقال داده شود.
مزایای روش نصب ناودانی:
۱- رشد سریعتر و مقاومت بیشتر گیاهان، نسبت به روش کشت سنتی در زمین ۲- میسر شدن آبیاری همگن گیاهان ۳- کاهش آلودگی و قارچ سمی گیاهان که در نهایت موجب افزایش میزان تولیدی و کاهش خوراک مصرف شده میشود. ۴- در این روش، گیاهان با فاصله از سطح زمین قرار دارند در نتیجه چرخش هوا در بهینهترین حالت ممکن میباشد. این امر موجب میشود تا 3 بار بیشتر عمل برداشت انجام شود و همچنین موجب کاهش نیروی انسانی مورد نیاز شود. ۵- از آنجایی که گیاهان باید در هر چرخه محصول عوض شوند، کیسههای به کار رفته در این روش میتوانند در 1 تا 3 چرخه محصول استفاده شوند. ۶- از تخریب منابع و مواد مغذی در زمین اجتناب میشود، همچنین از مشکلات انگلی جلوگیری میشود. ۷- در روش سیستم ناودانی، عمر مفید 10 تا 51 سال میباشد. ۸- در روش سیستم ناودانی، آب موجود در زهکش دوباره وارد چرخه میشود اگر با وسایل مناسب استرلیزه و ضدعفونی شده باشند، این به معنای 50% صرفه جویی در مصرف کودها میباشد و آب موجود در زهکشها میتواند برای آبیاری سایر محصولات نیز مورد استفاده قرار بگیرد.